Jan 25, 2012

# Manualidades # Pentru copii

Transforma un tricou vechi într-o practica centura impletita

Cu foarte puţine materiale şi în câteva minute putem converti un tricou pe care nu il mai purtam intr-un accesoriu super util şi necesar în viaţa de zi cu zi.

clip_image001

Materiale:

* Un tricou

* Foarfece

* Fire și AC

* Ac de siguranta

* Cutie de conserve plina

* 2 inele

Pas cu pas:

Din tricoul pe care nu il mai folosim taiem taiem 4 benzi de aproximativ 5cm latime cu ajutorul carora vom realiza o impletitura.

clip_image003

Odată ce am taiat cele 4 benzi le prindem cu un ac de siguranta la una din extremitati avand grija ca toate sa aiba aceasi lungime.

clip_image005

După aceasta deja putem incepe sa impletim centura noastra. Pentru a face acest lucru usor si convenabil se ia o conserva sau orice alt obiect greu pe care il punem peste benzile taiate acolo unde benzile sunt deja unite cu acul de siguranta.

clip_image007

Acum suntem gata să începem sa impletim. După cum puteţi vedea în imagini, prima banda trebuie să treaca peste a doua şi al treia peste a patra.

clip_image009

Următorul pas este să incrucisam prima și a patra în mijlocul celei de a doua si a treia aşa cum vedeti in imaginea de mai jos.

clip_image011

Repetand acest proces simplu pe toata lungimea benzilor avem deja centura noastra. Doar lipsesc unele detalii.

clip_image013

Odata terminata prindem capetele ramase cu un ac de siguranta pentru a evita sa se destrame. Coasem capetele centurii la masina de cusut sau la mana cu un ac.

clip_image015

Pentru ca impletitura sa devina o centura la un capat al ei atunci cand coasem introduvem cele 2 inele exact ca in imagine.

clip_image017

Odata terminata vom avea o frumoasa centura obtinuta din reciclarea un articol de îmbrăcăminte pe care nu il mai folositi, si pe deasupra cu putine materiale şi o procedură foarte simpla.

clip_image019

Sursa

No comments:

Follow Us @AdoraBijoux